Депутат міськради вимагає у Держпраці розібратися з “Порядком в домі” та “Єврокомунбудом”

Депутат Чернівецької міської ради Олександр Ставчанський звернувся до Головного управління Держпраці в області з вимогою перевірити ТОВ “Єврокомунбуд” та ПП “Порядок в домі” на правдивість наданої ними інформації для участі в конкурсі з визначення управителів багатоквартирних будинків у Чернівцях.

Копію звернення депутат оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Депутат просить перевірити достовірність заявлених активів підприємств. Зокрема, на засіданні виконкому Чернівецької міської ради, як зауважив Ставчанский, було сказано, що на згаданих підприємствах працюють понад 70 працівників.

Утім, як з’ясувалося, ПП “Порядок в домі” з травня по серпень сплатило єдиний внесок за одного працівника, ТОВ “Єврокомунбуд” за вказаний період взагалі не мало застрахованих працівників. Такі дані надала ДФС у Чернівецькій області на запит народного депутата України Максима Бурбака.

Оскільки досвід роботи і наявність кваліфікованих працівників були одними з вимог конкурсу, такі дані можуть свідчити про незаконність виначення переможців – нових управителів багатоквартирних будинків.

Тому Олександр Ставчанський вимагає Головне управління Держпраці області перевірити вказану інформацію та вжити відповідні заходи.

У випадку відмови провести перевірку, каже депутат міськради, він буде оскаржувати бездіяльність органів Держпраці в установленому законом порядку.

Як відомо, чернівчани неодноразово скаржилися на нових управителів будинків: договори з мешканцями вони не уклали, а гроші за нібито надані послуги уже вимагають.

Реклама

Залишити коментар