Підготовка до перших виборів в ОТГ офіційно стартувала

У суботу, 3 листопада 2018 року, розпочинається виборчий процес перших виборів у 123 об’єднаних територіальних громада, призначених на 23 грудня.

У Чернівецькій області вибори пройдуть в Хотинську, Неполоковецьку, Ставчанську та Чагорську об’єднані територіальні громади.

Йдеться про обрання депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 123 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) (15 міських, 21 селищних, 87 сільських ОТГ) у 21 області України, передає Укрінформ.

До складу цих 123 ОТГ увійшли 511 місцевих рад (міських – 15, селищних – 25, сільських – 471) і, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть узяти участь понад 685 тисяч виборців.

До 10 листопада районні виборчі комісії мають утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад, а до 14 листопада ТВК зобов’язані утворити територіальні, одномандатні виборчі округи.

Окрім того, у період з 3 до 17 листопада включно партії мають подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах.

19 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати та кандидатів на посаду місцевих голів.

Загальна сума, передбачена затвердженим розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року, становить 31 млн 51 тис. 500 грн.

 

Реклама

Залишити коментар