Голову Сокирянської РДА звільнять, якщо підтвердяться протиправні дії у Ломачинцях – Мінрегіон

Міністерство регіонального розвитку висловило стурбованість ситуацією, яка склалася на території Новодністровської міської ОТГ – зокрема, в селі Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області.

Про це йдеться на сайті “Децентралізація”.

У повідомленні зазначено, що міністерство вже направило листа Кабінету Міністрів України, в якому пропонує доручити Чернівецькій обласній державній адміністрації перевірити факти протиправних дій на території Сокирянського району та Новодністровської ОТГ та, у разі їх підтвердження, доручити обласній державній адміністрації підготувати проект подання Прем’єр-міністра України про припинення повноважень голови Сокирянської районної державної адміністрації.

“У вересні 2018 року було завершено всі формальні процедури, передбачені чинним законодавством, щодо приєднання до міста обласного значення Новодністровськ Ломачинецької сільської ради. Таким чином у вересні було утворено Новодністровську міську об’єднану територіальну громаду (чинне законодавство не передбачає проведення перших місцевих виборів у такій ОТГ). Як наслідок, повноваження Ломачинецького сільського голови та сільської ради припиняються, а повноваження Новодністровського міського голови та міської ради поширюються на всю територію ОТГ. Також Новодністровська міська рада є правонаступником майна, прав та обов’язків Ломачинецької сільської ради”, – пише “Децентралізація”.

“Однак, виходячи з офіційних повідомлень Новодністровської міської ради, на території Новодністровської ОТГ розгортаються протиправні дії з боку групи осіб: у відкритий спосіб вони організували та провели “псевдовибори” депутатів Ломачинецької сільської ради, на “псевдо сесії”обрали так званого секретаря ради і так званий виконавчий комітет, та “прийняли рішення” щодо виготовлення печаток і штампів Ломачинецької сільської ради. Повідомляється, що вказаною групою осіб планувалося і захоплення адміністративної будівлі в селі”, – цитує сайт повідомлення Мінрегіону.

У відомстві також повідоми, що до Мінрегіону неодноразово надходили доручення Кабінету Міністрів України на звернення народних депутатів України щодо неправомірних дій посадових осіб Сокирянської районної ради та Сокирянської районної державної адміністрації у процесі реалізації Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”. Однак Чернівецька ОДА не вживала ніяких реальних дій, щоб не допустити конфлікту і врахувати думку жителів територіальних громад, що призвело до нинішніх подій.

Нагадаємо, 29 жовтня депутат райради повідомив про блокаду адмінбудівлі.  Протестні дії в приміщенні Ломачинецького старостинського округу №1 у Чернівецькій області  тривали кілька годин: люди, які називали себе депутатами сільради, намагалися заволодіти гербовою печаткою в.о. старости села та погрожували чиновниці.

Реклама

Залишити коментар