Депутат райради на Буковині заявив про блокаду адмінбудівлі

Сьогодні, 29 жовтня, в селі Ломачинці Сокирянського району група осіб заблокувала адмінбудівлю – приміщення Ломачинецького старостинського округу №1.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Сокирянської районної ради Ігор Нажига.

“Організованою групою осіб, які називають себе ініціативною групою та депутатами сільської ради відбувається блокування приміщення Ломачинецького старостинського округу №1. Мають місце спроби заволодіти гербовою печаткою та ключами від адміністративного приміщення”, – йдеться у дописі.

На місці присутні представники правоохоронних органів.

Як відомо, раніше депутати Новодністровської міськради звернулися щодо ситуації в с.Ломачинці до перших осіб держави та правоохоронних органів.

У тексті заяви, зокрема, сказано, що “… в с. Ломачинці Ломачинецького старостинського округу №1 Новодністровської ОТГ керівництвом Сокирянського району, яке від самого початку реалізації адміністративно-територіальної реформи є противником створення ОТГ, штучно створено ситуацію двовладдя, яка спричиняє напружене і небезпечне громадське протистояння, яке, на жаль, наразі супроводжується вже не тільки погрозами, а й фізичними розправами”.

Рішення про звернення щодо ситуації в с. Ломачинці було ухвалене 25 жовтня на черговій сесії Новодністровської міської ради.

Уже 26 жовтня на позачерговій сесії Ломачинецької сільської ради було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень Ломачинецького сільського голови  Петрик Наталії Михайлівни у зв’язку з відкликанням за народною ініціативою.

Окрім цього, депутати сільради скасували прийняте раніше рішення про надання згоди на добровільне приєднання до ОТГ Новодністровської міської ради міста обласного значення Новодністровськ.

Реклама

Залишити коментар