У Чернівцях секретаря Продана викрили на черговій маніпуляції

Те, що Василь Продан називав своїм найбільшим досягненням на одній з прес-конференцій і чим хвалиться тепер, є заслугою громадськості міста, а не депутатів чи секретаря.

Радник з питань децентралізації Тарас Прокоп викрив секретаря міської ради на маніпуляції щодо дослідження, за яким Чернівецька міськрада посідає перше місце в “Індексі демократичності міст”.

“Окремі представники Чернівецької міської ради вже вкотре радіють і хваляться, що наша рада згідно з дослідженням УНЦПД посідає перше місце в “Індексі демократичності міст”. Але перш ніж робити якісь висновки, давайте розберемося, що це за індекс.
Вчора я спілкувався з координаторкою проекту “Громадяни в дії” Ольгою Коваленко і ми дійшли згоди, що в повній мірі цей рейтинг не можна називати індексом демократичності міст, а це радше індекс наявності правил участі громадян в управлінні містами”, – пише активіст на своїй сторінці у Facebook.

За словами Прокопа, якщо подивитись методику Індексу, то там написано: “У процесі підготовки “Індекс демократичності міст – 2018″ було проаналізовано 12 рішень міських рад, які регулюють механізми залучення громадян в управлінні своїм містом під час прийняття рішення, а також забезпечення прозорості, відкритості та підзвітності органів місцевого самоврядування”. Тобто оцінювалося те, як прописані механізми громадської участі у Чернівецькій міській раді, а не те як вони відбуваються.

“Тобто те, що Василь Продан називав своїм найбільшим досягненням на одній з прес-конференцій і чим хвалиться тепер, є заслугою громадськості міста, а не депутатів чи секретаря.
Що стосується самої реалізації цих демократичних механізмів, то думаю в нас з цим ситуація плачевна і сьогоднішні слухання – тому доказ.
Тож прошу не маніпулювати цим рейтингом!
А перед тим, як щось про нього писати, то ознайомтесь з повним текстом дослідження:”, – зазначає Тарас Прокоп.

Нагадаємо, експерти Українського незалежного центру політичних досліджень, в рамках проекту USAID “Громадяни в дії” оцінили демократичність процедур місцевих рад, в яких прописані можливості жителів впливати на процес ухвалення рішень.

Лідерами демократичності у 2018 році стали:

1. Чернівці – 90%.

2. Київ – 76%.

3. Хмельницький – 75%.

4. Львів – 70%.

5. Краматорськ – 66%.

Реклама

Залишити коментар