У Чернівцях припинили масштабне виробництво підробленої кави – поліція

В упаковки з логотипами елітних брендів ділки розфасовували суміш дешевої сировини та простроченої кави. Фальсифіковану продукцію оптом і вроздріб розповсюджували по території України. Покупців знаходили через мережу Інтернет, а постачання товару здійснювали сервісами експрес-доставки.

Про це повідомляє прес-служба поліції Буковини.

“До Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області із заявою звернувся офіційний представник відомої торгової марки з виробництва кави. Заявник поскаржився, що останнім часом на ринку з’явилося багато підробленої продукції і замість елітної кави споживач отримує низькосортний фальсифікат. Внаслідок протиправної діяльності правовласникам торгових марок завдано матеріальної шкоди у особливо великих розмірах”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці провели низку слідчих та оперативно-розшукових заходів і викрили зловмисників. П’ятеро буковинців розгорнули на території Чернівців і області масштабне цілодобове виробництво контрафактної кави. До своєї діяльності зловмисники залучили майже два десятки працівників.

Поліцейські встановили організаторів протиправного бізнесу, адреси цехів, а також канали збуту. Під час обшуків у виробничих приміщеннях працівники поліції виявили та вилучили 30 тонн сировини, 15 тонн готової продукції з незаконно використаними чужими брендами, обладнання та матеріали для фасування й упакування кави, а також документацію.

Низку обшуків правоохоронці провели і в закладах відомої торговельної мережі, що займається реалізацією імпортних товарів. Там теж вилучено велику кількість «елітної» кави буковинського походження.

“Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 3 статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Працівники поліції з’ясовують походження сировини та встановлюють усіх осіб, причетних до вказаного злочину”, – повідомили у поліції.

Реклама

Залишити коментар