У Раді зросла кількість депутатів-прогульників – КВУ

У жовтні всі засідання Верховної Ради відвідали лише 37% народних депутатів (157 із 423) 

Про це повідомляє Комітет виборців України.

На жодному засіданні, за даними письмової та електронної реєстрацій не були десять депутатів. Серед них Вадим Рабінович, Лев Підлісецький, Гліб Загорій і Дмитро Ярош. Офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження, зазначили в КВУ.

Також; традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Крім того, не відвідували засідання В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, та Надія Савченко, яку утримують під вартою.

Депутатів-прогульників найбільше у групах “Воля Народу”, “Відродження” та у фракції “Опозиційного блоку”. У середньому на засіданнях Ради були відсутні з невідомих причин 42% депутатів “Волі Народу”, 31% – “Відродження” та 30% – “Опозиційного блоку”.

Найвищі показники в “Народного Фронту” та Блоку Петра Порошенка. У середньому на засіданнях були відсутні 15% депутатів НФ, 16% – БПП, 18% – “Батьківщини”, 20% – РПЛ, 26% – “Самопомочі” та позафракційних депутатів.

У порівнянні з вереснем кількість депутатів-прогульників зросла. У вересні всі засідання Ради відвідали 43% народних депутатів, жовтні – 37%.

Всього за місяць відбулося 12 пленарних засідань. Інформація в рамках проекту “Дослівно”.

Реклама

Залишити коментар