Суд проти Чернівецької міськради через скасування допорогових закупівель: подано апеляцію

Вінницький апеляційний суд розгляне справу про відмову Чернівецького окружного адміністративного суду у відкритті провадження у справі проти Чернівецької міськради щодо скасування допорогових закупівель через ProZorro. 

Про це повідомила співкоординаторка громадської ініціативи “Закупівлі Чернівці” Надія Бабинська у соціальній мережі Facebook.

“Судова тяганина з Чернівецькою міською радою за те, що вона з голосу приймає рішення, які дають зелене світло корупції, вже забрала в мене 3 тисячі гривень, багато часу і нервів. чи треба це? треба. того сьогодні подала апеляцію на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду”, – йдеться у дописі.

Як відомо, Надія Бабинська подавала судову заяву проти Чернівецької міської ради. Причина позову – скасування депутатами державних закупівель у межах програми “Комфортне місто” на товари, які коштують менше 200 тисяч гривень.

Утім, чернівецький суд відмовив у відкритті провадження, бо, мовляв, рішення міськради не торкається позивачки особисто.

“Нагадаю, та 8 серпня 2018 року з голосу недопризначеного депутата Юрія Буреги рада проголосувала скасувати допороги (конкурс, відкриті торги на суму від 30 тисяч) по програмі Комфортне місто. що маємо ниньки? мільйони (може вже й кілька десятків, тре перевірить), які департамент ЖКГ роздає своїм фірмам і фопам. без конкурсів. акурат по 800-1400 тис грн”, – написала Надія Бабанська.

Довідково: Допорогові закупівлі – це тендери на суми менше 200 тисяч гривень для товарів та послуг та на 1,5 мільйона гривень для робіт.

Реклама

Залишити коментар