Розпочато роботу над стрічкою “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука

Проект дебютного повнометражного художнього фільму “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука став переможцем першого конкурсу Українського культурного фонду у секції “Індивідуальні проекти” та отримав 498 тис. 510 грн на проведення етапу предпродакшену фільму.

Про це повідомляє прес-служба сценарної платформи Terrarium, пише Детектор медіа.

Зазначається, що в межах отриманого гранту планується проведення кастингу акторів, пошуку локацій для зйомок фільму та створення презентаційного анімованого тизеру проекту. Проведення цих робіт дозволить підготувати проект для презентації на міжнародних ринках та кінофорумах, а також залучити інвестиції для безпосереднього виробництва та зйомок фільму.

Раніше сценарій фільму “Памфір” першим в Україні було відібрано до участі у двох впливових міжнародних програмах по розвитку сценаріїв – Torino FilmLab (Script & Pitch) 2016 та MIDPOINT Intensive 2017.

“Памфір” – це історія чоловіка, який хоче бути хорошим сім’янином, але доля дає йому випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Режисер проекту – Дмитро Сухолиткий-Собчук. Його короткометражний фільм – “Штангіст”, створений у копродукції із Польшею, став цьогорічним переможцем національного конкурсу міжнародного кінофестивалю “Молодість” та буде представлений у основній конкурсній програмі Варшавського міжнародного кінофестивалю у жовтні цього року.

Реліз фільму заплановано на лютий 2020 року.

Реклама

Залишити коментар