Українські кораблі в супроводі повітряної розвідки США йдуть в Азовське море

У четвер, 20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянську, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела.

Очікується, що прохід з Чорного у Азовське море буде відбуватися через контрольовану росіянами Керченську протоку. Відповідно до угоди 2003 року Азовське море – це внутрішнє море двох держав, відповідно до чого цивільні та військові судна під прапорами України та РФ можуть безперешкодно заходити через протоку та йти у свої порти.

Літак розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США з бортовим номером 64-14848 розпочав здійснення польотів поблизу Керченської протоки:

Польоти союзників здійснюються кожен день з моменту виходу наших кораблів з Одеси.

З порту Бердянську для зустрічі , пошуково-рятувального судна A500 «Донбас» та морського буксиру A830 «Корець» в напрямку Керченської переправи вирушили малі броньовані артилерійські катери P177 «Кременчук» та P178 «Лубни». Вони були доставлені до Бердянську на початку вересня та вже спущені на воду.

Відповідно до трафіку перетину Керченської протоки українські пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» мають зайти до Азовського моря близько 15:00. Зараз їх супроводжують два російські патрульні катери.

Українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» пройшли міст, що сполучає Таманський півострів та Крим (Кримський міст)

Пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» під час переходу Керченської протоки
Пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» під час переходу Керченської протоки
Літак розвідник RC135 в небі поблизу Керченської протоки

Boeing RC-135 — сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США та Королівськими ВПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації.

 

Реклама

Залишити коментар