Рятувальники нагадують про заборону спалювання сміття і трави

Щодня вогнеборці ліквідовують сотні пожеж у природних екосистемах, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу та населенню.

Традиційно, восени люди починають впорядковувати територію власних домогосподарств, що супроводжується суттєвим збільшенням кількості випадків випалювання післяжнивних залишків, сухої трави та сміття. Окрім того, що така діяльність шкодить здоров’ю самих людей, виникає також загроза перекидання вогню на відкриту територію, поля та лісову зону.

Тож, фахівці ДСНС України посилюють роз’яснювальну роботу з громадянами. Зокрема, надзвичайники проводять профілактичні рейди за участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни.

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки!

Перш за все, не можна розводити та залишати багаття у лісовій зоні!

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером “101”.

фото PMG.ua

Реклама

Залишити коментар