Міністерство юстиції назвало найбільші заборгованості з аліментів

Міністерство юстиції України прийняло рекордну кількість постанов щодо великих боржників по аліментах з максимальними штрафами.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За словами заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко, наразі виконавцями винесено 6500 постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 5100 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 12700 постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

Так, наприклад, у Тернопільській області боржник оплатив борг по аліментах, який накопичувався дев’ять років, у розмірі 84 тисяч гривень і штраф у розмірі 42 тисяч гривень.
За даними відомства, у Києві виконавцем була стягнута на користь дитини заборгованість у розмірі 76 тисяч гривень і штраф у 38 тисяч гривень.
У Миколаївській області після ухвалення постанови про накладення штрафу боржник оплатив і суму боргу в розмірі 62 тисяч гривень, і штраф у 31 тисячу гривень.
Також повідомляється, що боржниця з Кропивницького ліквідувала борги з аліментів перед донькою, щоб виїхати на заробітки до Польщі. Жінка сплатила 49 тисяч гривень боргу і 24,5 тисячі гривень штрафу.
Як підкреслила Світлана Глущенко, усі штрафи йдуть безпосередньо дітям.
Фото – ukrainatoday.com.ua.
Реклама

Залишити коментар