Україна наблизилась до отримання автокефалії – Порошенко

Процес надання автокефалії Українській православній церкві уже вийшов на фінішну пряму.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі із екзархами Вселенського патріархату архієпископом Даниїлом Памфлійським зі США та єпископом Іларіоном Едмонтонським з Канади, повідомляє  Укрінформ.

“Українці сотні років молилися за те, щоб мати Українську помісну православну церкву. І взори українців були спрямовані до Матері-Церкви і Константинополя. Мені приємно, що Господь почув наші молитви і приємно, що ми спільно, особливо за останні три роки пройшли цей шлях, і в рамках цього шляху зараз вже можемо казати, що вийшли на фінішну пряму”, – сказав Президент.

Порошенко також подякував Вселенському патріархові Варфоломію “за мужність і мудрість”, які були ним продемонстровані у зв’язку з призначенням екзархів в Україну.

У свою чергу архієпископ Даниїл Памфлійський зауважив, що він з єпископом Іларіоном приїхали нині до Києва як представники Вселенського патріарха Варфоломія і одночасно священного Синоду Вселенської патріархії для того, щоб “продовжити працю над уже вирішеним питанням, що початок процесу надання автокефалії Українській православній церкві розпочався”.

“Ви чітко підмітили – ми є на прямій, котра іде до фінішної лінії”, – звернувся архієпископом до глави Української держави.

Реклама

Залишити коментар