Патрульні мають ловити злочинців, а не боротися з бабусями, котрі торгують на тротуарах – Артур Шкроб

Є кримінальні порушення, поліція їде на виклики про ДТП, злочини, грабежі, крадіжки. Тобто, туди, де соціально небезпечно.  І лише на другому місці – боротьба з стихійною торгівлею.

 

Про це заявив начальник Управління патрульної поліції у Чернівецькій області Артур Шкроб в ефірі Радіо 10.

Зокрема, таку думку він висловив у відповідь на зауваженя слухача про те, що патрульна поліція має застосувати дієві заходи адміністративного впливу згідно КУпАП ст.160 (Торгівля з рук, без вилучення товару на перший раз), які делеговані виключно органам внутрішніх справ , а саме патрульній поліції. До того ж, за словами чернівчанина, інспекція з благоустрою довела, що це можливо

“Дане повноваження надається і уповноваженим підрозділам національної поліції, а також уповноваженим працівникам місцевої влади. Або ми, або вони. Якщо у положенні про інспекцію з благоустрою не йдеться про це, то наші юристи можуть допомогти, дописати це, винести на сесію міської ради і прийняти. Ми маємо дбати про те, щоб не захаращувати тротуари і пішохідні зони, але ми ж не говоримо про те, що інспекція з благоустрою затримує злочинців, ми маємо проводити елементарну градацію. Є кримінальні порушення, латентні, ми їдемо на виклики щодо ДТП, про злочини, грабежі, крадіжки, тобто їдемо туди, де соціально небезпечно, і лише на другому місці – боротьба з стихійною торгівлею. Ми маємо боротися з злочинністю, дбати про безпеку дорожнього руху і маємо визначати, що важливіше для суспільства”, – заявив Артур Шкроб.

“Ми завжди працюємо, але ми в першу чергу реагуємо на виклики соціально небезпечні. Місто має створити умови для продавців, ми направляли людей на ринки, де є місця для цього. Я не вважаю за доцільне, коли ми маємо грабіж, або крадіжку авто, ставити поліцейського коло стихійного ринку. Він має ловити злочинця. Все, таке моє бачення”, – додав начальник управління патрульної поліції Буковини.

Нагадаємо, у Чернівцях міськрада має намір ліквідувати інспекцію з питань благоустрою, замінивши її управлінням благоустрою.

Про це заявив секретар міської ради Василь Продан.

Він повідомив, що у міськраді мають намір розглянути питання “не так про ліквідацію інспекції з благоустрою, а про утворення нового управління”.

Реклама

Залишити коментар