“Рідне місто” пропагує на Буковині кума Путіна Віктора Медведчука – нардеп

Представники політичної партії “Рідне місто” пропагують на Буковині не лише Дмитра Фірташа, а й кума Путіна Віктора Медведчука.

Про це народний депутат України Максим Бурбак написав у своєму блозі для Цензор.Нет

“Наприкінці липня у Чернівцях зняли обраного громадою міського голову. Для початку відзначу, що мером Олексія Каспрука обрала абсолютна більшість виборців, а зняли – депутати, які сумарно отримали вдвічі менше голосів. І зняли не тому, що цього вимагали виборці, а тому що міський голова заважав дерибанити майно громади та не йшов на поступки міським депутатам-запроданівцям, котрольованим олігархом Фірташем, який переховується від українського, американського та іспанського правосуддя.

Це для затравки. Питання у тому, що Чернівецька область – це модель України в мініатюрі. Не втомлююся нагадувати про це і на Печерських пагорбах. Все що відбувається тут, потім відображається у загальнонаціональних масштабах. Так у 2011 році у Чернівцях провели експеримент, випробували технологію усунення міського голови, який не пішов на співпрацю з режимом Януковича. Далі цю відпрацьовану у Чернівцях схему почали застосовувати по всій країні. Те, що відбулося у Чернівцях 2018 року – вже не тихий дзвіночок, а гучний набат для усіх демократичних сил в Україні. Події у Чернівецькій міській раді наочно засвідчили, хто готує реванш прокремлівських сил в країні.

Але Фірташ – це тільки одне можливе обличчя реваншу… Ще є Віктор Медведчук – кум Путіна – і пов’язані з ним політичні сили. Зокрема, партія “За життя”, яку називають проектом Медведчука. У Чернівцях місцевий осередок цієї партії очолив колишній депутат міськради Володимир Кедь. Ця особа відома у Чернівцях як один з авторів доносу у прокуратуру на студентів-євромайданівців та учасник усунення мера Чернівців Миколи Федорука у 2011. На останніх місцевих виборах він намагався потрапити в міськраду від місцевої профірташівської партії “Рідне місто”.

А хіба не у Чернівцях ще один одіозний прибічник Медведчука планував провести деструктивний захід? І тільки активна протидія громади міста, за що я їй щиро вдячний, завадила цим намірам. Проведення такого заходу, до речі, мало відбутися у готелі “Буковина”, власником якого є депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш, також з “Рідного міста” (таке словосполучення споганили). Невже, крім захисту інтересів Фірташа, у Чернівцях і області “запроданівці” пропагують тут ще й Медведчука?

Скільки ще загальнодержавних гравців мають проявити себе у Чернівцях, щоб у Києві нарешті зрозуміли: усунення міського голови обласного центру – не просто ініціатива місцевої базарної шпани і реваншистів. Ресурси міста, які вони взяли під контроль після перевороту, є лише авансом за зроблену для когось брудну роботу.

Яке місто наступне в їхньому списку? Який обраний народом голова буде “усунутий” з посади десятком таких “запроданівців”? За які “подарунки”?

У 2011, після припинення повноважень міського голови Миколи Федорука Чернівецька міська рада передала газогін вартістю 23 мільйона гривень на баланс приватному підприємству “Чернівцігаз” або простіше – подарувала у приватні руки. Бо це підприємство контролювали газовий олігарх Фірташ і керівник “Укргазвидобування” Борисов (якого тепер слідство генпрокуратури визнало членом злочинного угрупування Януковича). Зв’язок явно не випадковий. Якщо згадати, що екс-керівник державного підприємства “Укргазвидобування”, багаторічний бізнес-партнер Дмитра Фірташа Юрій Борисов ще донедавна був прописаний у чернівецькій квартирі народного депутата від фракції БПП, своєї куми Оксани Продан. І якщо врахувати, що чоловік Оксани Петрівни – Василь є керівником фракції “Рідне місто” у міськраді і однією з ключових осіб у махінаціях із позбавленням повноважень обидвох законно обраних чернівчанами міських голів: Федорука у 2011 і Каспрука у 2018.

В 2017 році я особисто зареєстрував петицію, щоб повернути громаді її майно – другу нитку газогону. Проте цього не трапилося. Натомість депутати знову зняли Чернівецького міського голову і провалили результативне голосування за петицію. Тепер за транспортування газу по трубі, яка належить громаді, кожен чернівчанин платить приблизно 510 гривень за кожну тисячу кубів. Громада збудувала трубу за бюджетні кошти, а ці люди її безкоштовно забрали і використовують з 2011 року, ми ж за це ще й платимо. За подібною схемою з усього міста збирають гроші на хабар у розмірі 200 тисяч доларів, який потім колишній заступник Борисова, затриманий нещодавно правоохоронцями, намагався дати прокурору. У Чернівцях, в тому числі, формуються хабарі, які потім ідуть на Київ для захисту інтересів команди Фірташа і пропаганду “руского міра”.

Знаю, зараз вони роблять ставки на вибори президента. Але хочу гарячим головам нагадати: після оголошення результатів чергових президентських виборів нинішня державницька і прозахідна більшість у парламенті працюватиме ще до листопада місяця наступного року. Не буду робити прогнози, хто на них переможе, це вирішуватимуть виборці. І не можу теж не звернути уваги на збільшення проросійської риторики у мережі замаскованих прокремлівських “телеканалів” в Україні. Йде обробка виборців. Незалежно від того, яким буде прізвище наступного Президента України, у державі залишиться проукраїнський парламент і “Народний фронт”, як становий хребет цього парламенту, який з 2014 року стоїть на сторожі національних інтересів. Саме цим складом парламенту ухвалено більшість важливих реформаторських законів, які до нас понад 20 років ніхто не приймав. Впевнений, що Верховну Раду України нинішнього скликання згадуватимуть як кращу з-поміж усіх, які були з моменту відновлення Державності України у 1991 році.

А в найближчій перспективі у “Народного фронту” і парламенту одним з основних завдань буде – розпуск “запроданівської” міської ради Чернівців, яка служить Фірташу і Медведчуку. Саме так має відреагувати вищий законодавчий орган України на тихий реванш в одному окремо взятому обласному центрі”, – пише у своєму блозі Максим Бурбак.

 

фото – antifashist.com

Реклама

Залишити коментар