Чернівчани вимагають відмінити призначення приватних фірм управителями багатоповерхівок – петиція

На сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстровано звернення, автор якого вимагає відмінити рішення виконкому Чернівецької міської ради від 07.08.2018 р. про призначення управителем на багатоквартирні будинки житлового фонду міста ТОВ «Єврокомунбуд”.

“Черговий захват громадської власності

Вимагаємо відмінити рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 07.08.2018 р. № 411/16 про призначення управителем на багатоквартирні будинки житлового фонду міста ТОВ «Єврокомунбуд».

Поздоровляємо, чернівчани! Дев’яності повертаються! “Деребан” продовжується! І зверніть увагу: це вже навіть не дивує, що знову заручниками політичних ігор місцевих чиновників стають мешканці міста.

Вважаємо, що компанія «Єврокомунбуд» не може рахуватися такою, що виграла тендер на обслуговування багатоквартирних будинків житлового фонду міста на законних підставах. Про що нижче.

Ситуація склалася таким чином, що на заміну існуючим комунальним підприємствам (а саме ЖРЕПам) чомусь повинні прийти управлінські компанії. Нехай. Ось і був проведений конкурс, в якому, здавалось би, взяли участь різні фірми. Однак, ознайомившись з рішенням конкурсної комісії, у нас виникло багато запитань. Зокрема щодо однієї із фірм –  «Єврокомунбуд», яка “раптово” виграла тендер не на що-небудь, а на нічим, здавалось би, “не примітний клаптик” центральної частини міста (буферної зони, яка є елементом культурної спадщини ЮНЕСКО, між іншим), який на сьогоднішній день підпорядкований ЖРЕПу № 9.

Компанія-переможець, яка володіє  досить великими повноваженнями (можливо навіть по закону),  в тому числі вимагати з мешканців стільки грошей, скільки буде вважати за потрібним, для “обслуговування будинків”, насправді, як виявилось, не має ніякого досвіду роботи взагалі!

(Дата реєстрації фірми – 22 травня 2018 року)

https://edr.dominus.kiev.ua/catalog/42138777

Дані про фірму:

https://ring.org.ua/edr/uk/company/42138777

(Дякувати Богові, ці дані легко знаходяться у відкритому доступі).

Але, чи може вважатися достатнім досвід компанії, створеній менше 3-х місяців тому? А матеріально-технічна база у фірми, чий статутний внесок складає 1378 грн. чи може вважатися серйозним аргументом гри на ринку ЖКГ? Яким чином ми можемо довірити управління нашими будинками, багатьом із яких понад 100 років, та їх прибудинковими територіями, молодій  дівчині-лаборантці 26 років? І справа, на справді, не у віці, а у фаховій відповідності. Чи є в неї хоча би якийсь досвід роботи у сфері ЖКГ? Чи знає вона, що і як необхідно зробити, щоб організувати, бодай хоча б якісь операції установи ЖКГ, зокрема, прочистка каналізаційних труб, ремонт електромереж, тощо? Отже, як могла виграти тендер фірма, яка не має нічого з вище зазначеного? А як і все сьогодні –  пішли на тендер пішаками, завчасно спланованої і відомої гри!

Де знаходиться офіс даної фірми? Куди приходити мешканцям багатоквартирних будинків, які будуть взяті на обслуговування даною фірмою?

Адреса знаходження офісу відповідає адресі реєстрації власниці. Але, що таке «Офіс 3» в житловому будинку? Це квартира проживання? Тож, нам прийдеться приходити вирішувати питання у власну квартиру засновниці?

Детально про даний будинок: http://fenixbud.com.ua/projects/post/5

Ніде в цьому описі не вказано, що там є офісні приміщення!

Яким штатом володіє фірма? Скільки фахівців готові працювати для обслуговування наших будинків і який у них є досвід роботи?

Хотілося би отримати відповіді на данні питання. Але головне – нас знову обманюють! Нам розповідають про тендери, про комісії, про «чесну» конкуренцію, про «прозоро»…, а насправді – мають нас на увазі і роблять те, що заманеться.

https://molbuk.ua/chernovtsy_news/154070-vykonkom-chernivciv-pryznachyv-upravytelyamy-ponad-600-budynkiv-firmy-povyazani-z-dvoma-deputatamy-miskrady.html

Якщо подумати, то можна зрозуміти, чому серед усіх претендентів на обслуговування в цьому районі, тендер виграла саме ця фірма, а не якась інша, в якої є і база, і свої ресурси, і штат працівників… Усе дійсно прозоро: ласий кусень в центрі міста! Будуть ще питання?

Розвал продовжується. Чиновники, здається, надалі смикають за ниточки та направляють своїх маріонеток для досягнення особистих цілей. Не вдаючись у деталі, зрозуміло, що за цією дівчинкою стоїть якійсь «папік», і що їй самій, скоріше за все, ніколи в житті не спало би  на думку відкривати фірму по «комплексному обслуговуванню об’єктів», якщо би не було вагомої підтримки «звідки треба». А той, хто не поступливий, не відповідає на смикання за ниточки, не прогинається або не «відстьогує» – того необхідно замінити, зняти, не допустити!!?

Чи є хтось, хто цього ще не зрозумів?

Отже, наш громадський обов’язок — захистити законність та свою гідність! На жаль, на кожному кроці, на сьогоднішній день, ми повинні відстоювати(!) свої права. Обираючи кандидатів, ми довірливо сподіваємось, що вони будуть захищати наші інтереси, а не кишенькові. А насправді? Нам демонструють усунення законно обраного мера міста, та наступну за цим низку подій, яка, ніби  мала би довести нам, що саме він являвся перешкодою процвітанню міста! Але чи так це насправді? Основне питання цієї петиції наочно демонструє існуюче протиріччя.

Наше право і наш обов’язок – вирішувати власну долю і не дати можливості робити це за себе.

Не дуріть нас, будь ласка, панове чиновники!

  1. Відмініть рішення № 411/16 від 07,08,2018
  2. Краще за все, не ламайте те, що ще працює для людей, вдаючи з себе фахівців високого рівня.
  3. А якщо вже проводити тендер, то нехай переможцем не буде фірма «Рога і копита».

Сьогодні вирішує громада, а завтра — буде вирішувати приватник? Не допустимо цього!”, – йдеться у тексті петиції.

Автор: 

Дата початку збору підписів: 

До кінця збору підписів залишилось: 

Станом на 22 серпня петицію підписали 15 осіб з 250 необхідних.

Реклама

Залишити коментар