Звідки зірки? АМКУ перевіряє готелі на предмет самовільного присвоєння статусів

Територіальні відділення Антимонопольного комітету проводять перевірку готелів у курортних містах. 

Через зростання цін на послуги АМКУ ще в липні ініціював перевірку готелів курортних міст щодо самовільного присвоєння собі зірок. Про це повідомляє видання Фокус.

В’ячеслав Явкін

Щодо Чернівців, то, як зазначив завідувач кафедри туризму Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича В’ячеслав Явкін, «ситуація з присвоєнням зірок загалом поширена, оскільки їхнє визначення виконує не держава, а готельні асоціації. Якщо готелям споживач не платитиме за зірки, то зірки їм будуть не потрібні. Зірки потрібні для маркетингу, рекламних цілей».

«Ціна на готельні послуги залежить від споживача. Якість готелю визначається не самою зіркою, або іншою формою оцінювання якості готелю, чи навіть готельних ланцюгів. Ідея то гарна – рейтингувати якість послуги, але насправді цим можна маніпулювати. Скажімо, готель «Буковина» має хороший рейтинг, а насправді у таку класифікацію не мав би входити, зокрема через малу площу і кубатуру самих номерів. Бо цей будинок будували в 70 роках і висота кімнати десь 2 м – 2.20 м, а це вже випадає з вимог. «Черемош» був досить якісний, але зараз його технічне обслуговування знижується, але рецепшин ще залишився непоганий» – зазначає фахівець.

 

фото готелю “Буковина” – bukovyna-hotel.com

Реклама

Залишити коментар