У Бухаресті проходить багатотисячний мітинг. Близько 200 осіб звернулися за допомогою після сутичок демонстрантів з поліцією

У п’ятницю, 10 серпня, у Бухаресті проходить багатотисячний мітинг проти правлячої в країні коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією. У мітингу беруть участь близько 10 тисяч людей, які прибули до Бухареста з різних регіонів Румунії, а також з європейських країн – Норвегії, Голландії, Іспанії та інших. Головна вимога протестуючих – не підривати основи незалежного правосуддя, не допускати до влади людей, в яких є проблеми з кримінальним законодавством. Маніфестанти вимагають також відставки уряду і проведення дострокових парламентських виборів. Аналогічні заходи проходять у багатьох великих містах країни.

Влада Румунії та мерія Бухареста вживають посилені заходи безпеки. Відомо також, що на даний час прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчиле, а також депутати парламенту перебувають у відпустці. 

Близько 200 осіб звернулися за допомогою після сутичок демонстрантів з поліцією в Бухаресті, дев’ять з них госпіталізували. Про це повідомляє glavcom.ua з посиланням на Agerpres. 

Реклама

Залишити коментар