В Україні починають масштабні перевірки облгазів Фірташа

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, починає масштабну перевірку 20 облгазів в 15 областях за завищеними сумами в платіжках.

Про це повідомила у вівторок, 5 березня, голова НКРЕКУ Оксана Кривенко, пише Корреспондент.

“Ми починаємо широкомасштабну перевірку 20 облгазів в 15 областях щодо справедливості платіжок”, – повідомила вона.

Зокрема, будуть перевірені облгази у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях.

“Тому в першій декаді березня ми починаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКУ щодо заборони операторам ГРС здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п’ять днів, в ході якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням і виставлених рахунків. У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції. Результати перевірки будуть публічно оприлюднені і обговорені”, – уточнила Кривенко.

Голова НКРЕКУ розповіла передісторію, через що вирішили перевірити облгази.

“У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань становили 1-1,5% від обсягу споживання, а вже в грудні-січні – близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 НКРЕКУ прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів”, – повідомила вона.

Реклама

Залишити коментар