2 млн. грн від оренди комунального майна за 2019 рік влаштовують депутатів облради, але не громаду

Заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк на сесії облради привернув увагу до одного із джерел доходу – надходжень від оренди комунального майна.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами Гостюка, баланс майна, кількість якого не зазнала суттєвих змін протягом останніх років, приносить щораз менше доходів від використання.

“Зокрема, надходження від оренди в 2013 році склали 3.201,2 тис.грн., ($1~8,1 грн.) з позитивною динамікою до 2015 року – 3.884,3 тис.грн., план на 2018 рік вже 3 млн.грн. ($1~27,5 грн.), план за пропозицією облради (!) на 2019 рік ще менший – 2 млн.грн.!” – йдеться у дописі.

Утім, пропозицію Василя Гостюка створити робочу групу з докладного вивчення ефективності управління облрадою майном територіальної громади депутати не підтримали.

“Чітка позиція: громада має знати причини зменшення доходів, на наступній сесії повторно ініціюватиму прийняття відповідного рішення облради”, – повідомив заступник голови ОДА.

Однак інше рішення депутати все ж підтримали – заслухати звіт про роботу так званої “Агенції регіонального розвитку Чернівецької області” за попередній період.

“Так, створена в травні 2016 року агенція лише в цьому році отримала 300 тис.грн. платників податків, на наступних рік передбачено додатковий 1 млн.грн.! Про жодні досягнння чи бодай якусь роботу цієї агенції в попередній період нічого невідомо”, – йдеться у дописі.

Як повідомив Василь Гостюк, програму діяльності агенції на 2019 рік депутати Чернівецької обласної ради слухатимуть на наступній сесії.

Раніше повідомлялося, що “Агенції регіонального розвитку Чернівецької області” облрада за пільговими умовами надала на 30 років в оренду приміщення на 400 метрів квадратних у центрі Чернівців всього за гривню.

Реклама

Залишити коментар