Пільгова оренда для своїх: майже 400 квадратів у центрі Чернівців віддали за гривню

21 листопада 2018 року Чернівецька обласна рада передала в оренду 389 квадратних метрів у центрі міста на 30 років всього за одну гривню.

“Передати в оренду на пільгових умовах установі “Агенція регіонального розвитку Чернівецької області” нерухоме майно за адресою: вул. Грушевського, 1 в м. Чернівцях площею 389,6 кв.м. на строк 30 років для розміщення агенції, встановивши річну орендну плату за оренду вказаного нерухомого майна у сумі 1 грн”, – йдеться у рішенні облради.

Про це йдеться на сторінці організації “Закупівлі Чернівці” у Facebook.

На підставі чого “Агенції регіонального розвитку Чернівецької області” надали пільгові умови – у рішенні Чернівецької облради не сказано.

Як зазначено у дописі, установа “Агенція регіонального розвитку Чернівецької області” – це утворення (інша організаційно-правова форма) 2016 року, співзасновниками якого є Чернівецька облрада, Чернівецька ОДА, ГО “Асоціація аграрників” (власники – Кіфюк Василь Володимирович, Софроній Іван Дмитрович), ГО “Інвестиції Буковини” (Волощук Олексій Артурович, Кочерган Юрій Юрійович, Гапей Олександр Іванович), ГО “Туристичний розвиток Карпат” (Поп Ліліяна Георгіївна, Софроній Петро Дмитрович), Громспілка “Сучасні інноваційні стратегії” (Лучак Олена Іванівна – Член правління, Жаровська Галина Петрівна – Голова спілки, Фочук Світлана Георгіївна – Член правління).

Основні види економічної діяльності – регулювання та сприяння ефективному веденню економічної діяльності та консультування з питань комерційної діяльності й керування (основний).

“Керівником установи, якій передали в оренду 389 квадратів, є Щербатюк Олег Валерійович – депутат Великокучурівської сільської ради. До жовтня очолював Агенцію Осачук Сергій Дмитрович, який нині є почесним консулом  Австрії в Чернівцях, і який є також засновником ГО “Рідне місто”, свого часу представляв інтереси фонду “FIRTASH Foundation”, – йдеться на сторінці “Закупівлі Чернівці”.

Наразі очікується відповідь Чернівецької обласної ради на питання хто ініціював рішення; яке обгрунтування надання цього приміщення на пільгових умовах вказаній установі та на яких підставах на вказане приміщення не було оголошено відкритий конкурс.

Реклама

Залишити коментар