У поліції прокоментували звинувачення у побитті правоохоронцями помічника депутата

У помічника депутата Чернівецької обласної ради Ігоря Спінова, який звинуватив правоохоронців у жорстокому побитті, виявили характерні ознаки алкогольного сп’яніння.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції в Чернівецькій області, 30 листопада близько 23.30 на вулиці Ентузіастів у приміщенні інтернет-закладу “Золото Лото” під час проведення поверхневої перевірки в громадянина К. було виявлено невідому речовину зеленого кольору, зовні схожу “марихуану”.

За цим фактом слідчим відділом Шевченківського ВП було внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення за ст. 309 КК України.

“Однак на місце події близько 00.47, під час збереження та фіксації кримінального правопорушення, прибуло двоє осіб, одним з яких виявився громадян С., який всупереч відстороненню від місця вчинення кримінального правопорушення, відповідно до ст. 36 Закону України “Про Національну поліцію” всіляко намагався проникнути в середину приміщення інтернет закладу “Золото Лото” з невідомих причин. При цьому в громадянина С. були характерні ознаки алкогольного сп’яніння”, – йдеться у повідомленні.

“З урахуванням того, що громадянина С. на неодноразові законні вимоги поліцейських не реагував, у відповідност до ст. 260-262 КУпАП був затриманий в адміністративному порядку, про що було складено протокол адміністративного затримання. На місці події було відібрано пояснення в свідків, які бачили, як гр. С. вчиняв протиправні дії. В подальшому його було доставлено на освідчення в ЧОНД по вул. Миколаївська 30А в м. Чернівці де гр. С. о 02.32 відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, при цьому провокував на конфлікт поліцейських. Разом з тим на громадянина С. у відповідності до ст. 258, 279-282 КУпАП було винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 178 КУпАП”, – повідомили у прес-службі.

Також правоохоронці додали, що Чернівецький ОНД є медичною установою, де громадянин можуть отримати медичну допомогу, громадянин С. медичної допомоги не потребував, на стан свого здоров’я скарг не пред’являв. Зовнішніх тілесних ушкоджень під час оглячдяу виявлено не було.

“Також на місце події прибув громадянин Б., який заважав поліцейським виконувати службові обов’язки, при цьому неодноразово відсторонювався від місця проведення огляду на стан сп’яніння громадянина С. Від написання заяви чи скарги на дії поліцейських як громадянин С. так і громадянин Б., відмовилися”, – поідомила прес-служба поліції.

Раніше повідомлялося, що помічник депутата Чернівецької обласної ради від “Опозиційного блоку” Ігор Спінов заявив, що його побили співробітники патрульної поліції.

Реклама

Залишити коментар