Побиття у Чернівцях: помічник депутата “Опоблоку” звинуватив поліцейських

Помічник депутата Чернівецької обласної ради від “Опозиційного блоку” Ігор Спінов заявив, що його побили співробітники патрульної поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат облради Олександр Болтунов.

На оприлюднених відеозаписах із поліції видно, як депутат сперечається з патрульними щодо свого помічника Ігоря Спінова, якого начебто побили правоохоронці.

У заяві про вчинення кримінального правопорушення Спінов повідомив, що ввечері 30 листопада він як громадський активіст проводив перевірку гральних закладів у Чернівцях. Він побачив два екіпажі патрульної поліції біля провулку Ентузіастів, 2д.

“Я побачив, що з грального закладу вийшли працівники поліції в форменному одязі та одразу підійшли до мене, оскільки їм не сподобалося, що я здійснював фотографування території, де знаходяться заборонені законодавством гральні заклади. Працівники УПП в Чернівецькій області у принизливій формі почали в мене з’ясовувати, чому я здійснюю фотографування, і несподівано для мене, нічого не пояснюючи, застосували до мене фізичну силу, зокрема кинули на землю та одягли на руки кайданки, тим самим фактично незаконно затримали мене”, – йдеться у заяві Спінова.

Він зазначив, що пізніше правоохоронці заштовхнули його в свій службовий автомобіль та повезли “в невідомому напрямку”.

На його прохання пояснити причину затримання, поліцейські нібито почали наносити йому тілесні ушкодження в область тулуба.

“У подальшому, службовий автомобіль заїхав у безлюдне місце, де були відсутні будь-які камери відеоспостереження. Після чого до вказаного місця під’їхав ще один екіпаж патрульної поліції”, – зазначається у заяві.

Також Спінов повідомив, що після того, як його витягнули з автомобіля, правоохоронці одягнули на себе чорні маски та погрожували йому гумовими кийками.

“При цьому вони говорили: “Коли ви вже заспокоїтесь, довбані активісти, то на Гравітоні ви щось хотіли довести, то гральні заклади вам не подобаються, то керівник вам наш не подобається”, – зазначив Спінов. Він додав, що ці вислови супроводжувались нецензурною лайкою та погрозами його побиття та завданням фізичного болю шляхом притискання чоботом його поверхні руки.

Наразі очікується відповідь правоохоронців.

Реклама

Залишити коментар