У Чернівцях шахраї ошукали трьох місцевих жителів

Загальна сума збитків, завданих заявникам, становить понад 122 тисячі гривень. Наразі правоохоронці проводять розшукові заходи з метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до шахрайських дій. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До поліції звернулася 45-річна жителька Чернівців із повідомленням про зникнення коштів з банківського рахунку. Заявниця розповіла, що до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Під приводом захисту карткового рахунку від несанкціонованих дій, співрозмовник увійшов у довіру до буковинки та дізнався конфіденційну інформацію. Надалі з банківської картки жінки зникло 104 тисячі гривень, які були перераховані на невідомі реквізити.

Жертвою аналогічної шахрайської схеми став 64-річний чернівчанин. Внаслідок протиправних дій аферистів чоловік втратив з банківського рахунку понад 12 тисяч гривень.

Також із заявою про шахрайство до поліції звернулася 33-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла поліціянтам, що під час покупки скутера її ошукав недобросовісний продавець. Жінка самостійно перерахувала на рахунок, нібито продавця 6 тисяч гривень передоплати, однак товар не отримала.

Відомості про незаконні заволодіння коштами громадян співробітники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують громадянам, як вберегти свої заощадження:

  • якщо ви отримали подібний дзвінок, негайно припиніть розмову;
  • співробітники фінансової установи ніколи не перевіряють персональні дані;
  • не розголошуйте коди, які приходять в SMS-повідомленнях, а також не набирайте невідомі комбінації цифр;
  • якщо ви зрозуміли, що розголосили персональні дані картки аферистам або з вашим рахунком проводять підозрілі операції – негайно заблокуйте картку та доступ до інтернет-банкінгу, зателефонувавши до банку.
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;
  • оплачуйте за товар і послуги після їх отримання.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар