Впродовж доби п’ятеро буковинців стали жертвами шахраїв та втратили свої заощадження

Загальна сума збитків становить понад 118 тисяч гривень. Наразі правоохоронці проводять заходи, спрямовані на встановлення зловмисників та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Закликаємо громадян не розголошувати свої персональні дані. Пам’ятайте: завдяки наданій вами конфіденційній інформації шахраї отримують доступ до ваших грошей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

56-річна жителька с. Кулівці розповіла поліцейським, що напередодні в одному із месенджерів знайшла оголошення про можливість оформлення додаткової грошової допомоги. Буковинка перейшла за посиланням та ввела конфіденційну банківську інформацію. У подальшому вона отримала сповіщення про перерахування майже 13 тисяч гривень на невідомі реквізити.

Жертвами аналогічної шахрайської схеми стали 38 та 62-річна жительки Сокирян. Сподіваючись отримати виплату, заявниці ввели на невідомих сайтах персональну банківську інформацію після чого отримали сповіщення про перерахування коштів. У молодшої жінки з картки зникло понад 9 тисяч, а у старшої – 10 тисяч гривень. 

Також внаслідок шахрайських дій потерпіла 38-річна жителька с. Братанівка Дністровського району. Жінка розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа та представилася співробітником одного із банків. Під приводом захисту банківських рахунків від несанкціонованого втручання, псевдобанкір увійшов в довіру до буковинки та дізнався необхідну інформацію. В подальшому з рахунку жінки зникло 4550 гривень.

Ще однією жертвою аферистів став 64-річний житель Путили. За невідомих обставин, шахраї перерахували з банківської картки чоловіка майже 82 тисячі гривень.

Поліцейські внесли відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар