На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру жінці у вчиненні домашнього насильства відносно чоловіка

Поліцейські зібрали докази протиправних дій 48-річної жительки Неполоковецької громади, яка систематично кривдила свого 42-річного чоловіка. За скоєне буковинці загрожує до двох років ув’язнення. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, у червні цього року до поліції звернувся 42-річний буковинець із заявою, що його дружина вчиняє фізичне насильство. Реагуючи на повідомлення, співробітники відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП з’ясували, що 48-річна жінка, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки ударила лопатою чоловіка.

За цим фактом правоохоронці провели розслідування, матеріали якого скерували до суду. Згідно з вироком Кіцманського районного суду жінку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) ККУ та призначено покарання у виді 150 годин громадських робіт.

Крім цього поліцейські неодноразово складали на кривдницю протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також виносили терміновий заборонний припис, який полягав у забороні в будь-який спосіб контактувати з чоловіком.

Правоохоронці проводили з буковинкою профілактичні бесіди про недопущення випадків насильства. Проте порушниця продовжувала вчиняти домашнє насильство над чоловіком.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар