За минулий день шахраї ошукали буковинців на 121 тисячу гривень

Упродовж минулої доби аферисти ошукали трьох буковинок, заволодівши при цьому 121 000 гривень. За всіма фактами шахрайства правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 5 жовтня, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернулася 80-річна місцева жителька. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Співрозмовник, увійшов у довіру до жінки, та під приводом захисту коштів, дізнався її банківські дані. В подальшому, чернівчанка виявила, що з її картки зникло 72 тисячі гривень.

Також цього дня, у досить відому шахрайську пастку потрапили одразу ж дві жительки Дністровського району. Жінки хотіли отримати грошову виплату від благодійної організації та, перейшовши за фішинговими посиланнями, розголосили інформацію про їхні банківські рахунки. Таким чином аферисти отримали доступ до онлайн-банкінгів буковинок та перерахували їхні заощадження. 40-річна жителька Кельменців втратила 39 тисяч гривень, а 35-річна жителька села слобідка – 10 тисяч гривень.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар