Зеленський заявив, що Україна б’є по складах боєприпасів на росії своєю зброєю

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна завдала ураження по арсеналах на росії своєю зброєю, без використання зброї партнерів.

Про це йшлося у вечірньому зверненні президента.

“Є чергове ураження арсеналу в Росії, і це був значний арсенал для окупанта… Також є хороша робота СБУ по ще одному арсеналу російських військ. Це були сховища російських тактичних ракет та керованих авіабомб – усе те, що Росія використовує для терору проти наших міст, наших позицій.

І я хочу підкреслити: ми це робимо завдяки нашим спроможностям, нашій зброї – без тих засобів, які можуть надати партнери і які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню російського наступального потенціалу.

Якби ми могли всю нашу влучність спрямувати для захисту нашої держави, якби для цього було достатньо ракет і дозволів, які можуть надати партнери – ситуація загалом у війні була б значно кращою для нашої безпеки, для безпеки України та всіх у світі, хто не хоче існувати в умовах таких агресій, як ця російська”.

Зеленський зазначив, що Україна наступного тижня продовжить переконувати партнерів у тому, що “Україні потрібна повноцінна далекобійність, і не лише наші власні дрони, не лише наші власні ракети, які поки не мають достатньої дальності, але й усе те, чим світ може бути убезпечений від терору росії”.

За словами президента, наступний тиждень може стати “багато в чому визначальним для того, щоб зупинити російський терор”.

“Щоб це сталося, рішучість наших партнерів має відповідати сміливості українців. Відповідь на питання, коли завершиться ця війна, насправді в тому, коли рішучість партнерів не відставатиме від того, що ми можемо робити для нашого захисту, для нашої незалежності, для нашої перемоги. Україна має перемогти в цій війні, може перемогти, але разом з усім світом. Наша чітка стратегія буде на столі у партнерів, у президента Сполучених Штатів”, – сказав він.

Нагадаємо, у ніч на суботу Сили оборони України уразили два військових арсенали збройних сил рф, де знаходилися тисячі тонн боєприпасів, в тому числі з Північної Кореї.

Також дрони СБУ уразили інфраструктуру військового аеродрому Шайковка, де дислокуються літаки стратегічної авіації ТУ-22М, які регулярно обстрілюють Україну.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар