У Дністровському районі судитимуть чоловіка, який обвинувачується у наданні хабаря поліції

Буковинець хотів уникнути відповідальності за нетверезе водіння та надав правоохоронцям гроші. За вчинене, відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Увечері 14 квітня в адміністративних межах села Рукшин співробітники групи реагування відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції, за порушення Правил дорожнього руху, зупинили автомобіль «ВАЗ-2103», під керуванням 31-річного місцевого жителя.  

Під час спілкування з водієм поліціянти помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Однак чоловік відмовився та за не притягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Правоохоронці попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії. Однак, попри застереження поліціянтів, кермувальник поклав гроші до службового автомобіля.

Протиправні дії чоловіка задокументувала слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції. 

Співробітники групи реагування склали на водія адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно водія-порушника скерували до суду для розгляду.

Буковинцю інкриміную вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар