На Буковині шахраї виманили у місцевих жительок 70 тисяч гривень

П’ятеро заявниць стали жертвами шахрайських дій невідомих осіб протягом 18 квітня цього року. Використовуючи різні схеми виманювання грошей, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, відтак – зняли з них кошти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, до 33-річної чернівчанки зателефонував псевдобанкір і під приводом несанкціонованих операцій, заволодів 33 тисячами гривень заявниці.

40-річна жителька обласного центру отримала смс-повідомлення про те, що її знайома потребує фінансової допомоги. Не перевіривши цю інформацію, заявниця перерахувала 6 тисяч гривень на рахунок невідомої особи.

Щоб працювати за кордоном, 62-річна жителька с. Мамаївці перерахувала 9200 гривень потенційному роботодавцю.

А 37-річна жителька м. Сокирян, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим посиланням. Після цього жінка покроково виконала усі дії, які їй пропонувалися, та ввела свої банківські дані. У результаті з її рахунку було знято 5900 гривень.

Грошей також позбулася 37-річна жителька Вижницького району, яка перейшла за фішинговим посиланням під приводом отримання соціальної допомоги. Шахраї виманили у неї понад 16 тисяч гривень.

За цими фактами поліціянти внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Загальна сума коштів, які виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби, – понад 70 тисяч гривень.

Тривають досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

Також громадяни повинні пам’ятати, що довіряти інформації про соціальні виплати варто тільки з офіційних сайтів відповідних установ і організацій.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар