Правоохоронці прийшли з обшуками прийшли до депутата Дубінського

Правоохоронці проводять обшуки у народного депутата за обставинами підробки документів для виїзду за кордон.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

“Генеральний прокурор вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом під час перебування за кордоном службового підроблення та несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 362 КК України). Наразі за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора тривають невідкладні обшуки у народного депутата України”, – зазначається у повідомленні.

За даними слідства, під час повномасштабної війни народний обранець під приводом супроводу батька на лікування отримав дозвіл на виїзд з України.

“Однак він не супроводжував свого батька. Той самостійно виїхав та в подальшому повернувся до України набагато раніше, ніж депутат”, – заявили у прокуратурі.

Окрім того, в межах розслідування з’ясовується, яким чином у період перебування за кордоном він зміг підписати та направити офіційні документи як парламентарій, що може свідчити про їх підроблення.

Досудове розслідування здійснює ДБР, оперативний супровід — СБУ.

Раніше ЗМІ писали, що народний депутат Олександр Дубінський виїхав за кордон і що причиною цьому стала нібито онкологія батька та його супровід до однієї із закордонних країн.

Сам Дубінський 25 липня написав у Телеграмі, що право на виїзд з України він отримав наприкінці червня.

Реклама

Залишити коментар