Знайдені біля Бидгоща у квітні уламки, ймовірно від російської ракети Х-55 – ЗМІ

Біля міста Бидгощ знайшли уламки, попередньо, російської ракети Х-55.

Про це свідчать перші висновки Технічного інституту Повітряних сил Польщі, повідомляє RMF24.

Там припускають, що Х-55, найімовірніше, потрапила в Польщу з-за східного кордону. Таких ракет Варшава на озброєнні не має, тож версію про те, що під Бидгощем знайшли ракету, випущену з польського полігону, наприклад, під час навчань або випробувань систем ППО, виключають.

Якщо інформацію підтвердять остаточно, то, імовірно, ракету випустили з російського літака з території Білорусі. Як пише BBC News Україна, вона могла пролетіти по Польщі близько 300−500 кілометрів.

Торік у середині грудня росіяни вкотре масовано обстріляли Україну. Тоді використовували бомбардувальники Су-34, які були в Білорусі. Як пише RMF24, польські служби відстежували об’єкт, але втратили його з поля зору під Бидгощем. Це сталося приблизно за два кілометри від місця, де наприкінці квітня цивільний випадково знайшов залишки ракети.

Також журналісти з’ясували, що польські військові всупереч своїм обов’язкам не одразу повідомили прокуратурі про порушення повітряного простору Польщі невстановленим об’єктом.

27 квітня генеральний прокурор Польщі заявив, що у лісі на півночі країни знайшли уламки невідомого військово-повітряного об’єкта. Цю інформацію підтвердили й у Міноборони. Журналісти заявили, що вони схожі на ракету «повітря — земля». На уламках були написи російською, а бойова частина була відсутня.

Реклама

Залишити коментар