На Буковині нетверезий водій порушив ПДР та пропонував хабар поліцейським

Буковинець керував автівкою у стані алкогольного сп’яніння, порушив Правила дорожнього руху та намагався підкупити співробітників поліції, щоб уникнути відповідальності за свої протиправні дії. За вчинені правопорушення чоловік нестиме адміністративну та кримінальну відповідальність. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Інцидент стався 14 листопада на автодорозі сполученням Чернівці-Вашківці-Вижниця. Під час патрулювання території обслуговування група реагування Вижницького райвідділу поліції зупинила автомобіль “Audi 100”, що рухався без увімкнених ближніх фар або денних ходових вогнів.

Спілкуючись із 51-річним водієм – жителем села Бережниця – правоохоронці помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд за допомогою сертифікованого алкотестера “Drager”. За результатами перевірки встановлено, що чоловік керував автомобілем у нетверезому стані – вміст алкоголю в крові становив 2,36 проміле, що майже в 12 разів більше допустимого показника.

Коли поліцейські складали на буковинця адміністративні матеріали, той запропонував неправомірну вигоду, щоб уникнути відповідальності за вчинені правопорушення. Не зважаючи на відмову співробітників поліції, чоловік поклав до салону службового авто 200 євро.

Слідчо-оперативна група задокументувала факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронцям. Наразі слідчі поліції вже повідомили порушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар