Євробачення-2023 провести в Україні неможливо з огляду на технічні та фінансові вимоги – Мінкульт

Рішення щодо проведення Євробачення-2023 від імені України у Великій Британії прийняте після кількох раундів консультацій МКІП із Європейською мовною спілкою (EBU).

Про це Міністерство культури та інформаційної політики заявило у Telegram.

“Остаточне рішення щодо проведення Євробачення-2023 від імені України в Великій Британії, оголошене сьогодні, було прийняте після кількох раундів консультацій МКІП з EBU. Проведення конкурсу в Україні неможливе з технічних та фінансових вимог від EBU”, – йдеться у дописі.

Водночас у МКІП наголосили, що під час консультацій із британським урядом та BBC отримали запевнення як від BBC, так і від EBU, що “вони проведуть Євробачення «On behalf of Ukraine» із надзвичайно високою інтеграцією українських контекстів та ведучих”.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у цьому зв’язку зауважив, що “все буде зроблено так, що в Британії ми побачимо і вітчизняні краєвиди, і українські наративи”.

Він висловив переконання, що досвід ВВС дасть змогу представити Україну “на найвищому рівні”.

Очільник МКІП також відзначив, що “була пророблена велика робота щодо можливості проведення Україною Євробачення в одній із сусідніх країн”, але це виявилось неможливо.

Реклама

Залишити коментар