Коктейльна карта літа: 4 рецепти з слабогазованою водою, які освіжають навіть думки

У літні дні, коли сонце палить нещадно, бажану прохолоду подарують освіжаючі коктейлі з льодом. Приготувати їх у домашніх умовах допоможе доставка питної води і наша добірка популярних рецептів. 

Мохіто — класика освіжаючих коктейлів

Безалкогольний Мохіто — це прекрасний освіжаючий варіант, який ефективно втамовує спрагу. Якщо вам подобається цитрусовий і м’ятний смак, обов’язково приготуйте цей напій!

Інгредієнти для Мохіто:

  • половинка лайма;
  • кілька гілочок свіжої перцевої м’яти;
  • мінеральна вода з газом — 200 мл;
  • цукор — півтори чайні ложки або столова ложка без гірки;
  • кубики льоду.

Промиту м’яту порвіть на шматочки і розітріть у ступці. Лайм наріжте часточками і злегка притисніть для виділення соку. Покладіть шматочки лайма і м’яту в келих. Додайте цукор і газовану воду, розмішайте до розчинення цукру. Киньте кубики льоду і вставте соломинку.

Фруктовий пунш для спекотного літа

Холодний безалкогольний пунш ідеально підійде для спекотного дня, а якщо додати в нього трохи рому, вийде чудовий варіант для вечірки.

Інгредієнти для пуншу:

  • натуральний яблучний сік — 1 літр;
  • грейпфрути — 2 штуки;
  • мінеральна вода з газом — 1 літр;
  • цукор — 100 грам;
  • вода питна — 200 мл.

У питну воду додайте цукор і зваріть солодкий сироп, а потім охолодіть. Вичавіть сік із грейпфрутів, додайте до нього яблучний сік і холодний цукровий сироп. Усе гарненько перемішайте і поставте в холодильник на годину. Додайте в пунш холодну газовану воду і налийте в широкі келихи.

Пікантний імбирно-персиковий коктейль 

Багато хто додає імбир до гарячих напоїв, але не всі знають, що в поєднанні з персиками він надає унікальний пікантний смак, а ще вітамінізує та освіжає. 

Інгредієнти для імбирно-персикового коктейлю:

  • питна вода — півсклянки;
  • цукор — півсклянки;
  • свіжий тертий корінь імбиру — 2 столові ложки;
  • мінеральна вода з газом — 2 літри;
  • свіжі персики — 2 штуки.

Зваріть цукровий сироп на середньому вогні, використовуючи півсклянки води, півсклянки цукру і тертий імбир. У процесі варіння ретельно перемішуйте сироп. Готовий сироп остудіть протягом півгодини, а потім процідіть і поставте в холодильник, поки він повністю не охолоне. Налийте сироп у келихи, додайте шматочки персиків і кубики льоду, а також газовану воду. За бажанням можна додати в коктейль листочки м’яти.

Безалкогольна Маргарита з полуницею

Латиноамериканський коктейль Маргарита в цій модифікації підходить для спекотного літа.

Інгредієнти для Маргарити:

  • свіжа полуниця — 400 грам;
  • лайм — 1 штука;
  • сік апельсина — 100 мл;
  • мінеральна вода з газом — 100 мл;
  • цукор — три столові ложки без гірки.

Краї келихів змочіть у воді або апельсиновому соку, а потім занурте в цукор. Свіжу полуницю збийте блендером до стану пюре. Наріжте лайм шматочками, вичавіть сік і додайте в пюре. Туди ж влийте сік апельсина та газовану воду — знову збийте блендером. Налийте коктейль у келихи та додайте кубики льоду

Реклама

Залишити коментар