У літні дні, коли сонце палить нещадно, бажану прохолоду подарують освіжаючі коктейлі з льодом. Приготувати їх у домашніх умовах допоможе доставка питної води і наша добірка популярних рецептів.
Мохіто — класика освіжаючих коктейлів
Безалкогольний Мохіто — це прекрасний освіжаючий варіант, який ефективно втамовує спрагу. Якщо вам подобається цитрусовий і м’ятний смак, обов’язково приготуйте цей напій!
Інгредієнти для Мохіто:
- половинка лайма;
- кілька гілочок свіжої перцевої м’яти;
- мінеральна вода з газом — 200 мл;
- цукор — півтори чайні ложки або столова ложка без гірки;
- кубики льоду.
Промиту м’яту порвіть на шматочки і розітріть у ступці. Лайм наріжте часточками і злегка притисніть для виділення соку. Покладіть шматочки лайма і м’яту в келих. Додайте цукор і газовану воду, розмішайте до розчинення цукру. Киньте кубики льоду і вставте соломинку.
Фруктовий пунш для спекотного літа
Холодний безалкогольний пунш ідеально підійде для спекотного дня, а якщо додати в нього трохи рому, вийде чудовий варіант для вечірки.
Інгредієнти для пуншу:
- натуральний яблучний сік — 1 літр;
- грейпфрути — 2 штуки;
- мінеральна вода з газом — 1 літр;
- цукор — 100 грам;
- вода питна — 200 мл.
У питну воду додайте цукор і зваріть солодкий сироп, а потім охолодіть. Вичавіть сік із грейпфрутів, додайте до нього яблучний сік і холодний цукровий сироп. Усе гарненько перемішайте і поставте в холодильник на годину. Додайте в пунш холодну газовану воду і налийте в широкі келихи.
Пікантний імбирно-персиковий коктейль
Багато хто додає імбир до гарячих напоїв, але не всі знають, що в поєднанні з персиками він надає унікальний пікантний смак, а ще вітамінізує та освіжає.
Інгредієнти для імбирно-персикового коктейлю:
- питна вода — півсклянки;
- цукор — півсклянки;
- свіжий тертий корінь імбиру — 2 столові ложки;
- мінеральна вода з газом — 2 літри;
- свіжі персики — 2 штуки.
Зваріть цукровий сироп на середньому вогні, використовуючи півсклянки води, півсклянки цукру і тертий імбир. У процесі варіння ретельно перемішуйте сироп. Готовий сироп остудіть протягом півгодини, а потім процідіть і поставте в холодильник, поки він повністю не охолоне. Налийте сироп у келихи, додайте шматочки персиків і кубики льоду, а також газовану воду. За бажанням можна додати в коктейль листочки м’яти.
Безалкогольна Маргарита з полуницею
Латиноамериканський коктейль Маргарита в цій модифікації підходить для спекотного літа.
Інгредієнти для Маргарити:
- свіжа полуниця — 400 грам;
- лайм — 1 штука;
- сік апельсина — 100 мл;
- мінеральна вода з газом — 100 мл;
- цукор — три столові ложки без гірки.
Краї келихів змочіть у воді або апельсиновому соку, а потім занурте в цукор. Свіжу полуницю збийте блендером до стану пюре. Наріжте лайм шматочками, вичавіть сік і додайте в пюре. Туди ж влийте сік апельсина та газовану воду — знову збийте блендером. Налийте коктейль у келихи та додайте кубики льоду