НБУ зобов’язав банки забезпечити доступність 50% відділень до 2025 року для людей з інвалідністю

Національний банк України зобов’язав банки забезпечити фізичну та інформаційну доступність щонайменше 50% своїх відокремлених підрозділів у кожному регіоні для людей з інвалідністю до 1 січня 2025 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

“Національний банк України зобов’язав банки забезпечити фізичну та інформаційну доступність щонайменше 50% від загальної кількості їх відокремлених підрозділів у регіоні, щоб сприяти створенню безпрецедентно інклюзивного фінансового простору для кожного громадянина України, зокрема ветеранів війни, осіб з інвалідністю та людей старшого віку”, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що відповідні зміни внесено до Положення про ліцензування банків. Згідно з ними, банки мають визначити такі відділення з урахуванням правил інклюзивного надання фінансових послуг та забезпечити їх доступність до 1 січня 2025 року, а надалі підтримувати виконання цієї вимоги на постійній основі.

“Фізична доступність відділень забезпечуватиметься з урахуванням відповідних державних стандартів з питань інклюзивності будівель і споруд”, – зауважили в Нацбанку. 

Банки зобов’язані також інформувати клієнтів про місцеперебування, контакти та графік роботи доступних відділень на своїх офіційних вебсайтах, у мобільних додатках, через служби підтримки та в приміщеннях банків.

“Безбар’єрні фінансові послуги мають стати повсякденною нормою нашого життя, адже це – наш обов’язок перед ветеранами та тими, хто постраждав у цій війні”, – прокоментував рішення голова НБУ Андрій Пишний.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар