На Буковині поліціянти розпочали два кримінальні провадження за фактами шахрайства

Перейшовши за фішинговим посиланням, 56-річний житель Кіцманської громади втратив 18 тисяч гривень, а 53-річний житель міста Кіцмань, довірившись псевдобанкіру, назвав коди, отримані в SMS-повідомлені, і таким чином з його банківської картки зникло понад 17 тисяч гривень. Правоохоронці застерігають громадян бути обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не розголошувати відомості про ваші банківські рахунки. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До Чернівецького районного управління поліції учора, 13 вересня, звернувся 56-річний Житель Кіцманської громади. Чоловік розповів, що побачив оголошення в соціальній мережі про можливість отримання додаткової виплати під час війни. Буковинець перейшов за посиланням та заповнив анкету, в якій вказав конфіденційну інформацію і реквізити своєї банківської картки. Унаслідок чого з його рахунку аферисти перерахували 18 000 гривень.

Також цього дня із заявою про шахрайство до відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП звернувся 53-річний місцевий житель. Чоловік повідомив поліціянтам, що йому зателефонував невідомий, який назвався працівником банку. Під приводом перевірки рівня захисту банківської картки, псевдобанкір дізнався коди, які буковинцю надходили в SMS-повідомленнях. Таким чином аферист отримав доступ до карткового рахунку чоловіка і перерахував з нього понад 17 тисяч гривень.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

• не переходьте за підозрілими посиланнями;

• не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;

• не довіряйте не перевіреній інформації та незнайомцям;

• не повідомляти коди, отримані в повідомленнях.

Не дайте шахраям себе ошукати!

Реклама