Зеленський назвав деструктивним китайсько-бразильський «мирний план»

Президент Володимир Зеленський переконаний, що народ Бразилії підтримує Україну, однак китайсько-бразильська пропозиція щодо завершення війни є деструктивною.

Про це він заявив в інтерв’ю бразильському виданню Metropoles.

“Бразилія з Україною в нормальних абсолютно відносинах. Я впевнений, що люди в Бразилії підтримують народ України. Хоча якщо би Лула (президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва – ред.) підтримував нас, то він би допоміг зупинити війну”, – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що заклик сісти за стіл переговорів з владіміром путіним заради «примирення» є неприйнятним.

“Я мав гарну розмову з президентом Лулою, і я думав, що він мене зрозумів. Я був вдячний йому за зустріч і був … абсолютно відкритим. Я хотів побачити в його досвіді розуміння того, що відбувається, а не просто політичне примирення. Примирення чого? Що значить просто сісти і поговорити? Він (владімір путін – ред.) вбивця. І я повинен бути сильним, щоб сідати і про щось говорити. Він (путін – ред.) повинен робити кроки, показувати, що він хоче закінчення війни. Не можна казати просто «ми повинні один одному робити кроки назустріч»… Він зайшов, вбив людей, захопив територію, а тепер Лула каже: давайте хай вони поговорять”, – наголосив Зеленський.

Глава держави також підкреслив, що заклики до компромісу з ворогом неприйнятні, а китайсько-бразильська пропозиція є деструктивною.

“Який компроміс? Просто віддати свою землю, забути, що вони вбивають наших людей?.. Цей компроміс – просто неприйнятні речі. Забути вбивства, забути все? Тому я вважаю, що це деструктивно”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 21 вересня 2023 року Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Бразилії Лулою да Сілвою.

У квітні 2024 р. Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в активній участі Бразилії у першому Глобальному саміті миру.

Бразилія не підписала підсумкове комюніке Глобального саміту миру, що проходив 15-16 червня у Швейцарії.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар