Аферисти ошукали буковинців на суму майже 230 тисяч гривень

Шахраї продовжують свою злочинну діяльність та, входячи в довіру до громадян, незаконно привласнюють їхні кошти. Цього разу жертвами шахраїв стали семеро жителів Чернівецького та Вижницького районів: шестеро жінок і один чоловік.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

22 липня, до Чернівецького райуправління поліції звернувся 20-річний чернівчанин, який став жертвою аферистів. Заявник розповів поліціянтам, що знайшов в інтернеті оголошення про здачу квартири. Він поспілкувався з автором оголошення, обговорив умови оренди та перерахував на його картковий рахунок 6 тисяч гривень передоплати. Надалі зв’язок з ним обірвався, а буковинець зрозумів, що його ошукали шахраї.

Того ж дня жертвою шахрайства стала 62-річна жителька обласного центру.  Пенсіонерка розповіла працівникам поліції, що до неї зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником банку. Під приводом авторизації та захисту банківських рахунків від шахрайських дій співрозмовник увійшов в довіру до жінки та дізнався конфіденційну інформацію. Надалі з карткового рахунку чернівчанки зникло майже 15 тисяч гривень. 

Ще двома жертвами «псевдобанкірів» стали 50-річна жителька Сторожинця та 29-річна жителька с. Череш. Під приводом надання допомоги у розблокуванні банківської картки шахраї ошукали старшу жінку на майже на 45 тисяч гривень, а молодшу на – 18500 гривень.

22-річна чернівчанка розповіла співробітникам поліції, що в одній із соцмереж отримала повідомлення від нібито трейдера, який запропонував пройти навчання, надіславши їй посилання на сайт. Буковинка довірилась незнайомцям та перерахувала, на невідомий картковий рахунок 63 тисячі гривень, як оплату за послуги. Після цього звʼязок з «трейдером» обірвався, а чернівчанка зрозуміла, що її ошукали аферисти.

Також із заявою про шахрайство до поліції звернулася 50-річна жителька с. Руська Вижницького району. Заявниця розповіла, що на одній з інтернет-платформ отримала повідомлення про можливість отримання соціальної виплати та перейшла за посиланням. Надалі до неї зателефонував невідомий та під приводом успішної реєстрації попросив продиктувати реквізити банківської карти. Жінка довірилась співрозмовнику та назвала конфіденційну інформацію. Після цього з її карткового рахунку було знято 41 тисячу гривень.

Крім цього, внаслідок протиправних дій шахраїв свої кошти втратила 34-річна жителька Глиниця Чернівецького району. З банківського рахунку жінки аферисти за невідомих обставин перерахували майже 42 тисячі гривень.

За цими фактами поліціянти внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Тривають досудові розслідування. 

Поліціянти Буковини закликають:

* не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;

* не довіряйте незнайомцям;

* перевіряйте отриману інформацію;

* не переходьте за підозрілими посиланнями;

* не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Реклама

Залишити коментар