Жительку Херсонщини судитимуть за співпрацю з ворогом та участь у проведенні незаконного референдуму

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жительки Херсонської області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що під час тимчасової окупації села Борозенське Херсонської області, 28-річна місцева жителька добровільно вступила у злочинну змову з представниками рф та обійняла посаду секретаря у незаконному органі влади так званому “Борозенском сельском совете Военно-гражданской администрации Бериславского административного района Херсонской области”.

На цій посаді обвинувачена сприяла утвердженню окупаційної влади, організовувала проведення псевдореферендуму та агітувала жителів громади голосувати за приєднання Херсонської області до рф.

Крім того, вона забезпечувала для країни-агресора процедуру перепису населення та брала участь у незаконному відчуженні об’єктів торгівлі у селі Борозенське на користь представників рф.

Після звільнення Збройними Силами України правобережної частини Херсонської області, у тому числі Борозенської територіальної громади, жінка втекла на непідконтрольну Україні територію та переховується від органів слідства.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Херсонській області та Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар