На Буковині судитимуть львів’янина за службову недбалість, яка призвела до розтрати понад 2,8 мільйона гривень бюджетних коштів

Інженер з технічного нагляду не здійснив належного контролю та не перевірив фактичні обсяги виконаних підрядником робіт з ремонту частини дороги після повені 2020 року у Дністровському районі. Відтак – злочинна недбалість посадовця призвела до завищення підрядником вартості та кількості виконаних робіт, та як наслідок – до спричинення матеріальної шкоди державі. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність жителя Львівської області задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативними працівниками обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 44-річний фігурант, перебуваючи на посаді інженера з технічного нагляду будівельної фірми за здійснення ремонтних робіт, не сумлінно і не належно виконав службові обов’язки. Відтак – підрядник незаконно заволодів бюджетними коштами у сумі понад 2,8 млн грн.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт для розгляду до суду відносно львів’янина.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За вчинення протиправних дій чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар