Слідчі поліції Буковини завершили досудове розслідування щодо чоловіка за вчинення злочину проти довкілля

Поліцейські зібрали беззаперечні докази незаконного видобутку гравію 51-річним жителем Сторожинецької громади з русла річки Малий Сірет в адміністративних межах села Банилів-Підгірний. 

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

У червні минулого року співробітники сектору реагування поліції в селі Банилів-Підгірний зупинили вантажівку “ЗІЛ”, під керуванням 51-річного місцевого жителя, який без дозвільних документів перевозив гравій.

Під час досудового розслідування співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції з’ясували, що буковинець незаконно видобував корисні копалини загальнодержавного значення з русла річки Малий Сірет. Чоловік, за допомогою навантажувача облаштованого на автомобілі “ЗІЛ”, завантажив гравій у кузов вантажівки, не маючи при цьому жодних дозвільних документів для здійснення такої діяльності.

Згідно з висновком судової експертизи зразок ґрунту, що був вилучений з транспортного засобу та скерований на дослідження є піщано-гравійною сумішшю.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду.

Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді: штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар