На Буковині судитимуть угруповання лісників за незаконну порубку лісу

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно лісничого та двох майстрів лісу одного з лісомисливських господарств у Чернівецькій області за фактами перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, службового підроблення за попередньою змовою групою осіб та  незаконної порубки дерев, вчинених повторно, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, з метою одержання прибутку від незаконного обігу лісодеревини, 43-річний лісничий, залучивши підпорядкованих йому працівників лісомисливського господарства – двох майстрів лісу, організував та очолив злочинне угруповання, яке займалось незаконними порубками дерев на ввірених їм під охорону лісових масивах.

Встановлено, що для здійснення безпосередніх робіт з вирубування дерев лісничий, під прикриттям приватної фірми своєї сестри, якою фактично керував сам, залучив місцевих мешканців, а також бригаду лісорубів лісництва. 

Працівники лісоохорони підробляли документи щодо необхідності проведення санітарних рубок, надалі  вносили неправдиві відомості щодо об’єму зрубаного лісу: дерев рубали більше, ніж декларували в офіційних документах, завдавши державі збитків на понад 3,7 млн грн.

У межах розслідування зазначеного кримінального провадження Спеціалізована екологічна прокуратура звернулась з позовом до суду щодо стягнення з обвинувачених заподіяної шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та сприяння Департаменту безпеки ДП «Ліси України».

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар