У Чернівцях стартує кінофестиваль Миколайчук OPEN: програма на суботу 15 червня

Покази кінострічок будуть у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука та в кіноконцертній залі “Чернівці”.

У суботу 15 червня буде показано 5 кінокартин:

11:00 “Іван Миколайчук: мріяти і жити”. Розповідь про видатного актора, сценариста та режисера від кінознавця Сергія Тримбача. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід вільний.

12:30 “Наталка Полтавка”, реж. Іван Каварелідзе. Наталка закохалася у Петра, який працював у приймах. Коли про це дізнався її батько, то вигнав хлопця з дому. Настає час, коли до дівчини починають свататися, але вона і досі чекає на Петра. Показ зі вступною лекцією від кінознавиці Довженко-центру Альони Пензій. Локація: кінотеатр “Чернівці”. Вхід за квитками та абонементами.

15:00 “Тіні забутих предків”, реж. Сергій Параджанов + Q&A. Два гуцульські роди багато років ворогують. В атмосфері озлобленості й помсти зароджується чиста, світла любов Івана та Марічки, які належать до ворогуючих сімей. Показ відбудеться за участі акторки та музи фестивалю Лариси Кадочникової і запрошених гостей. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід за квитками та абонементами.

18:00 Творча зустріч з Ларисою Кадочниковою. Розмова з видатною акторкою про її творчість та співпрацю з легендами. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід вільний.

19:30 “Іду до тебе…”, реж. Микола Мащенко + Q&A. Історія трагічного кохання Лесі Українки та революціонера Сергія Мержинського. Поетеса відправляється у мандрівку до свого хворого коханого, але їм не судилося пізнати щастя. Версія наново відсканована за підтримки ГО “Вільна Шпальта”, центру імені Івана Миколайчука та кінофестивалю Миколайчук OPEN. Показ відбудеться за участі кінознавиці Довженко-центру Альони Пензій. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід вільний.

Реклама