Перші снаряди від чеської ініціативи вже в Україні – Ліпавський

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що перші снаряди, закуплені в межах чеської ініціативи боєприпасів, вже прибувають в Україну і будуть продовжувати надходити.

Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Щиро кажучи, перші партії боєприпасів прибувають до України цими днями. Тож цього року ми зможемо закупити та безперервно постачати значну кількість боєприпасів”, – сказав Ліпавський.

Він не уточнив, коли саме відбудуться поставки, але за його словами, до цього часу через різні канали Чехія “поставила понад мільйон снарядів для України”.

“Ми маємо 20 країн, які зобов’язалися брати участь в ініціативі. П’ять з них вже надіслали гроші, і зараз ми можемо укладати угоди та закуповувати боєприпаси з різних країн, а потім відправляти їх до України, щоб вона могла по праву захищатися від російської агресії”, – сказав глава чеського МЗС.

Він уточнив, що країни, які вже надали фінансування – це Німеччина, Нідерланди, Данія, Португалія та Канада.

“Нам потрібно перейти від обіцянок і співчуття до угоди, яку підпишуть і профінансують, що сьогодні є певним викликом… Ми знаємо, що Україна потребує багато боєприпасів великого калібру, і у нас є велика можливість. Тому ми сподіваємося, що укладемо більше таких угод”, – сказав він.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар