Україна отримає €100 млн позики як компенсацію за знищене росіянами житло

Україна отримає 100 млн євро позики від Банку розвитку Ради Європи у межах проєкту «Home. Компенсація за знищене житло».

Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Там розповіли, що цей проєкт будуть реалізовувати по всій підконтрольній території України. Кошти спрямують на підтримку механізму прямої допомоги.

Так, українці, зокрема, учасники бойових дій, інваліди та багатодітні сім’ї, отримають сертифікат на придбання житла як компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак рф житло.

“Повномасштабна війна росії завдала житловому сектору України збитків на понад 50 млрд доларів США. Проєкт HOME допоможе постраждалим громадянам якнайшвидше повернутися до комфортного життя. Подальша реалізація та розробка проєктів з підтримки соціальної сфери сприятиме сталому соціальному розвитку та відновленню”, — зазначив глава Мінфіну Сергій Марченко. 

У відомстві зазначають, що цей проєкт впроваджуватимуть у межах послуги  «єВідновлення». Громадяни зможуть формувати запити та отримувати сертифікати на компенсацію за пошкоджене майно.

Процес перевірки заяв, а також відбору запитів здійснюватиме спеціальна Державна комісія з компенсації. А за перебігом розгляду справи можна буде слідкувати у застосунку «Дія». 

Реклама

Залишити коментар