На Буковині затримали експосадовця районного ТЦК, який за 5000 доларів проводив через кордон до Румунії

“Клієнтів” збирали у визначеному місці поблизу кордону і потім лісосмугою проводили поза офіційними пунктами пропуску.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та слідчі слідчого управління поліції в Чернівецькій області затримали одного з учасників схеми. Відповідної до неї охочих виїхати підшукували серед жителів Чернівецької області. Надалі подробиці щодо дати, часу та місця перетину обговорювали безпосередньо з клієнтами в приватному спілкуванні та онлайн. Узгодивши деталі, надсилали координати та відповідну інформацію. За послуги з незаконного перетину кордону брали по 5000 доларів з особи.

Після зустрічі клієнтів переводили через державний кордон до Румунії. Перехід проходив лісосмугами поза офіційними пунктами пропуску.

35-річного мешканця Чернівецького району правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання коштів за «послугу провідника». Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення понад 242 тис. грн застави. Проводяться подальші слідчі дії для встановлення усіх осіб, причетних до функціонування схеми.

Заходи з викриття проводилися спільно з УСБУ в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури. 

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар