Троє буковинців упродовж минулої доби стали жертвами шахрайства

Співробітники поліції вкотре закликають кожного бути свідомими та обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

4 червня, до Чернівецького районного управління поліції звернувся 39-річний місцевий житель. Чоловік розповів поліціянтам, що побачив оголошення в соціальній мережі про можливість отримання соціальної виплати. Чернівчанин перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки. В результаті чого з його рахунку аферисти перерахували 18 тисяч гривень.

Також цього дня, у досить відому шахрайську пастку потрапив 61-річний житель села Берегомет. Як розповів чоловік співробітникам відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник запропонував буковинцю захистити кошти на його рахунку. Чоловік довірився невідомому та надав дані своєї банківської картки, а надалі отримав сповіщення про перерахування майже 30 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахрайства став 43-річний житель села Стебні Вижницького району. Заявник повідомив працівникам відділення поліції № 1 (Путила) Вижницького РВП, що під час онлайн-покупки товару, отримав повідомлення для оформлення доставки. Чоловік перейшов за посиланням з SMS, перерахував на невідомий рахунок 39 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

• не довіряйте не перевіреній інформації та незнайомцям;

• не переходьте за підозрілими посиланнями;

• не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;

• не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Будьте пильними та не дайте шахраям себе ошукати!

Реклама