Жителю Молдови повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину іноземної держави за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 400 тис. грн.

За даними слідства, 39-річний громадянин Молдови долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України за кордон.

Встановлено, що підозрюваний проживає неподалік молдовсько-українського кордну та добре орієнтується на прикордонній місцевості. Наприкінці травня цього року він підшукав через один з месенджерів двох чоловіків – громадян України, які мали намір незаконно перетнути кордон з Молдовою. Послуга вартувала 4000 доларів США та 4000 євро.

Іноземець прибув до Чернівців рейсовим автобусом, де зустрівся з «клієнтами». Надалі він замовив послугу таксі та разом з чоловіками вирушив до прикордоння. Їх викрили прикордонники на автостоянці у селі Недобоївці Дністровського району Чернівецької області.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.

Реклама

Залишити коментар