У США пояснили, які території Україна може атакувати американською зброєю

Представник Ради національної безпеки США Майкл Карпентер заявив, що дозвіл на використання американської зброї по території росії не обмежується лише захистом Харківської області.

Про це пише «Голос Америки».

У відповідь на запитання журналістки щодо того, чи можна бити зброєю США для захисту не тільки Харкова, а й інших регіонів, зокрема Сумщини, Карпентер сказав: «Це (дозвіл на удари американською зброєю — ред.) поширюється на те, щоб українці могли захищатись. Так — через кордон проти атак рф, які звідти надходять».

До слова, напередодні видання Politico написало, що президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон.

Згодом у пресслужбі президента Володимира Зеленського підтвердили надання цього дозволу, однак певні обмеження досі залишаються. Так, тоді казали, що ударів американською зброєю можна завдавати виключно в прикордонних із Харківською областю районах.

Держсекретар Ентоні Блінкен також підтвердив інформацію, що президент Джо Байден дав дозвіл Україні застосовувати американську зброю для протидії російській агресії, зокрема для ударів по території рф. Він додав, що Сполучені Штати продовжать робити те, що робили, — у разі потреби адаптуватися та підлаштовуватися.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар